Διεξήχθη τη Κυριακή 20/02/2022 στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών για την Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια.
Η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών που διανύουμε τα τελευταία δυο χρόνια.
Παρευρέθησαν ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΔΑΝΕΤΑΛ Χάρης Ζαγουρής, η Αντιδήμαρχος Πίτσα Αργεντινή, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Αδάμης, ο Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Αδάμης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αθανασίου, η Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Λαυρίου Λίλα Ρέτσου καθώς και αρκετοί αυτοδιοικητικοί από δήμους των Μεσογείων.
Εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια ανέπτυξαν διαφορά επιχειρήματα ο Δημήτρης Δράκος (ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Αλίμου), ο Αντώνης Κουλουβράκης (Φυσικοθεραπευτής), ο Δημήτρης Κουτρούμπας (Οδοντίατρος-Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών), η Σοφία Παπαγιάννη (Φαρμακοποιός), ο Σταύρος Παπασταυρόπουλος (τ.Δήμαρχος Λαυρίου-Συντονιστής Διευθυντής ΚΥ Λαυρίου και ο Βάιος Σύρρος (Δημοσιογράφος).
Όλοι τους τόνισαν τη μεγάλη αναγκαιότητα για την Ίδρυση ή μετεγκατάσταση ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού, τον πολλαπλασιασμό των κατοίκων τους θερινούς μήνες στις παραθεριστικές κατοικίες, την ύπαρξη του Διεθνούς Αερολιμένα Ελ Βενιζέλος, την ύπαρξη των δυο λιμένων Λαυρίου και Ραφήνας, την ύπαρξη πέντε ΒΙΟΠΑ, αλλά κυρίως λόγω των τεράστιων χιλιομετρικών αποστάσεων από τα Νοσοκομεία των Αθηνών οι οποίες πολλές φορές έχουν αποβεί μοιραίες.
Τέλος όλοι τους σημείωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί με ίδιο ζήλο η συγκέντρωση υπογράφων είτε ηλεκτρονικά είτε με έντυπες φόρμες μέχρι να αναδειχθεί σε υψηλό επίπεδο το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των Μεσογείων.

1 σκέψη για το “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ”

  1. Αθανάσιος Λιαγκης

    Το είχαμε θίξει πριν 15 περιπου ΧΡΟΝΙΑ στο ξενοδοχείο SOFITEL στο αεροδρόμιο. Στη πρώτη συγκέντρωση για τη δημιουργία νοσοκομείου στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ. Ειναι καιρός να υλοποιηθεί!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *