Το τελευταίο καιρό η ανάγκη για τη δημιουργία ενός Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Μεσογείων γίνεται όλο και πιο έντονη. 

Από τη μια η πληθυσμιακή αύξηση, καθώς η Ανατολική Αττική αποτελεί τη τρίτη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μας μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (με επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές και εκατομμύρια τουρίστες) και από την άλλη η ύπαρξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος με τη δρομολογημένη οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του με τους λιμένες του Λαυρίου και της Ραφήνας έχουν τοποθετήσει το εγχείρημα αυτό στην κορυφή της πυραμίδας των αναγκών. 

Θα υπήρχε λοιπόν ιδανικότερη επιλογή για τη κάλυψη αυτής της ανάγκης απο το σχεδόν έτοιμο προς λειτουργία Ερασίνειο Νοσοκομείο;

Μιλάμε φυσικά για μια κτιριακή δομή που βρίσκεται στο κεντρικό Δήμο των Μεσογείων, το Κορωπί, και μάλιστα στη κομβική οδική αρτηρία της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου. 

Μια επένδυση που πριν από μια δεκαετία αποτελούσε τη μεγαλύτερη στο χώρο της υγείας καθώς δαπανήθηκαν περισσότερα από 90 εκατ. ευρώ ώστε σε ένα οικόπεδο 51 στρεμμάτων να ανεγερθεί ένα κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 55000 τ.μ. με υφιστάμενο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό (ανελκυστήρες, κλιματιστικά, λέβητες, μετασχηματιστές και κυλιόμενες σκάλες) και με προοπτική δυναμικότητας 400 κλινών.

Ο επικείμενος ανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη της χώρας σε συνδυασμό με το πρόσφατο πλειστηριασμό του ακινήτου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε το Ερασίνειο Νοσοκομείο να πάρει σάρκα και οστά και να μετατραπεί σε Γενικό Νοσοκομείο Μεσογείων!

Έφη Γρηγοριαδου

Συγγραφέας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *