Διακήρυξη

‘’Κίνηση Πολιτών για την ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων’’

Σήμερα, ως ενεργοί πολίτες της Ανατολικής Αττικής, ιδρύουμε την Κίνηση Πολιτών για την ίδρυση ‘’Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων’’

Μοναδικός σκοπός μας είναι η επιδίωξη, ποικιλοτρόπως, της λειτουργίας ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια.

Στις πολυετείς διεκδικήσεις, προσωπικοτήτων, εκπροσώπων φορέων και αιρετών της Ανατολικής Αττικής, για την ίδρυση του Γενικού Νοσοκομείου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας.

Εντατικοποιούμε την διεκδίκηση και ενισχύουμε το συνταγματικό και κοινωνικό αίτημα κινητοποιώντας ειδικούς επιστήμονες και εν γένει την κοινωνία των πολιτών.

Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τους σκοπέλους αλλά και τους υφάλους, τα φανερά αλλά και καλυμμένα εμπόδια, που εδώ και χρόνια ματαιώνουν την προσπάθειά μας.

Στοχεύουμε στην δημιουργία μιας ανοιχτής πύλης πολιτών για την διατύπωση θέσεων, επιχειρημάτων και απόψεων της δίκαιης απαίτησης μας.

Φιλοδοξούμε να πετύχουμε τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας από την Ανατολική Αττική με την συλλογή Υπογραφών και την δήλωση Υποστήριξης στο Κάλεσμα μας, το οποίο θα καταθέσουμε στις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της χώρας.

Προεδρία της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και Αυτοδιοίκηση, Δημοτική και Περιφερειακή, αναμένουμε να εγκύψουν στο ζωτικής σημασίας πρόβλημα της απουσίας ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια και να αποφασίσουν με τον πλέον πρόσφορο τρόπο την επίλυσή του.

Τα Μεσόγεια των 500 χιλιάδων και πλέον κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών και παραθεριστών, η 3η σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στερείται ενός Γενικού Νοσοκομείου στα γεωγραφικά της όρια.

Η νοσοκομειακή αντιμετώπιση των κατοίκων των Μεσογείων υλοποιείται από τα νοσηλευτήρια του άξονα υπερ-συγκέντρωσης Βασ. Σοφίας – Μεσογείων – Κηφισίας, τη στιγμή που ο οδικός χρόνος είναι απαγορευτικός για την άμεση προσπέλαση και οι υπάρχουσες υγειονομικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας αδυνατούν για έγκαιρη αντιμετώπιση.

Οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού των Μεσογείων πρέπει να ικανοποιηθούν, με οποιοδήποτε οργανωτικό και χρηματοδοτικό τρόπο επιλέξει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η Ίδρυση Γενικού Νοσοκομείου ή η μετεγκατάσταση υφισταμένου Γενικού Νοσοκομείου ή παραλλήλως, είναι τεχνοοικονομικές επιλογές που έπονται της ζωτικής απόφασης της παροχής νοσοκομειακών υπηρεσιών στους κατοίκους των Μεσογείων πέριξ του Διεθνούς Αερολιμένα ‘’Ελ. Βενιζέλου’’.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα στους κατοίκους των Μεσογείων.

Να ενώσουμε δυνάμεις.

Να αποδείξουμε τεκμηριωμένα ότι δεν πρόκειται για μια τοπικιστική απαίτηση.
Να αναδείξουμε ότι υποβάλλουμε ένα ηθικό και παλλαϊκό κοινωνικό αίτημα, την λειτουργία ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια.

Μεσόγεια Αττικής – 01.12.2021